GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH
Na ruim honderd jaar afwezigheid wordt er in het Reestdal weer ambachtelijk gebrouwen. In 1818 was het bierbrouwer Roelof Veeningen die de veenarbeiders voorzag van hun geliefde drank. De Avereesters moesten het lange tijd zonder doen. Nu, een eeuw later, zet de geschiedenis zich voort.
Passie voor het brouwen begint met het drinken. Bier moet je leren drinken en waarderen. Bij ons is geen bier gelijk. In ieder bier proef je de liefde en de passie van de brouwer. De brouwer is een bescheiden mens maar o zo trots op zijn bier.
TRADITIONEEL VAN BEGIN TOT EIND
In Dedemsvaart brouwen we van begin tot het eind op ambachtelijke wijze.
Vroeger brachten de boeren hun granen al naar deze plaats van de graanverwerker. Naast het gebouw kun je de hop zien groeien.
In de koperen brouwketels maischen wij de mout tot wort. Als de wort met de hop lang genoeg heeft gekookt, koelen wij het af. Daarna voegen we in de tanks gist toe. In deze imposante gisttanks worden de suikers omgezet tot alcohol en koolzuur.
Met veel geduld en vakmanschap ontstaat hier na minimaal 6 weken een smakelijk bier met een schuimige kraag.
CONTACT
Heb je een vraag?
Vul het contactformulier in of stuur zelf een mail naar info@brouwerijavereest.nl!