Bier

  • Dikke Bolle

    Dikke

    Tripel

    Bier met ballen!

    Een krachtige stier met een bijpassend biertype. Bier met ballen. 

    Neem wel de tijd om de Dikke Bolle te leren kennen. Ook lekker met bitterballen.

     

    Gebrouwen met fijne mouten, hop en een kruidenmelange. Dat maakt deze kruidige Tripel uniek.

    • Alcohol 8,5% vol.
    • EBC 11
    • EBU 21
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • Serveertemperatuur 6 - 10 °C
    • Glas advies: Kelk
    • Lekker bij: bitterballen, worst en kaas
  • Blonde Bertha

    Blonde

    Blond

    Met geloei uit de wei

    Wie kent Bertha niet? Onze Blonde Bertha is een aangenaam ietwat zoetig blondje. Na de eerste ontmoeting proef je ook de kracht van Bertha. Bertha laat jou niet meer los.

     

    Gebrouwen met Pils en Pale mouten en Saaz hop. Dat maakt deze Blond uniek met een krachtige smaak.

     

    • Alcohol 6,8% vol.
    • EBC 10
    • EBU 20
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • Serveertemperatuur 4 - 7 °C
    • Glas advies: Bolleke
    • Lekker bij: salade en Hollandse stamppot
  • Vol Bloed

    Vol

    Dubbel

    Temperamentvolle dame

    Deze volmout dubbel is gebrouwen met 6 verschillende mouten. Dit geeft een bijzondere mix van moutkarakters. vol van smaak. De smaak is fruitig en lichtbitter met een lange afdronk. Goed te combineren met gegrild vlees, gevogelte, wild, stoof vlees of met romige kazen.

    • Alcohol 6,8% Vol.
    • EBC 59
    • EBU 21
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • Serveertemperatuur: 8 - 10 °C
    • Glas advies: bolleke
    • Lekker bij: rood vlees en BBQ
  • PK 20 PAARDENKRACHT 2019

    PK 20

    Quadrupel

    Oersterk!

    Met respect kijken we hoe met paardenkrachten vroeger het land werd bewerkt. De trekpaarden zijn groot en oersterk. hebben dikke dikke billen, een zachte vacht en lange wilde manen. Deze eigenschappen brengt de brouwer terug in de quadrupel Paardenkracht. 
    • alcohol 10%
    • ebc 85
    • ebu 28
    • ongefilterd
    • koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 8-10 °C
    • glas advies: kelk
    • Lekker bij: rood vlees, wild en chocola dessert
  • Lente Genot

    Lente

    Meibok Session

    Lekkere Lentekriebels

    Traditioneel voorjaarsbier maar dan met minder alcohol. Dit geeft een fris zachte smaak en heeft een bittertje in de afdronk.  

     

    SEIZOENSBIER

    • Alcohol 3,5% vol.
    • EBC 18
    • EBU 24
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur: 4-6 °C
    • Glas advies: pilsglas op voet
    • Lekker bij: voorgerecht, asperge en salade
  • Hop Bubbels

    Hop

    Zomerbier

    De Zon op je tong!

    Zomerbier... borrelen in de tuin of op het terras, met hopbubbels uit Avereest is het altijd genieten.

    Dryhopping is het geheim achter dit zomerse aromatische bier. Smaak- geurtonen van kruiden, bloemen, limoen, kruisbes, passievrucht, lychee en citrus. Met verschillende hopsoorten zoals Saaz, Cascade, Citra en Ariane komen deze smaken fris en goed tot hun recht.

    Geniet van de zonnestralen met dit verkoelende, lichte bier. Een zomerse doordrinker voor mooie herinneringen!

     

     

    SEIZOENSBIER

    • Alcohol 4% vol.
    • EBC 18
    • EBU 24
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur: 6-8 °C
    • Glas advies: voetglas
    • Lekker bij: borrelplank, salade
  • Turf Bok

    Turf

    Herfstbok

    Oude bokken hebben stijve horens!

    Ode aan bierbrouwer Roelof Veeningen uit Avereest - 1818

    Speciaal gebrouwen voor het herfstseizoen. Traditioneel laagvergistend gebrouwen! Door de chocolademout heeft deze bok tonen van chocola en koffie meegekregen. 

    Met de turfbok, vrachtscheepje, werd het turf vervoerd van de veengebieden naar het westen.

     

    SEIZOENSBIER  

    • Alcohol 7% vol.
    • EBC 58
    • EBU 20
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 6 - 8 °C
    • Glas advies: Bolleke
    • Lekker bij: mosselen, wild, rood vlees
  • Kou Kleum

    Kou

    Winterbier

    Koud als de tocht van 1963!

    Sneeuw, ijs en winterkou. Dat is waar ik als koukleum niet van houd. Maar het grote nieuws staat vet gedrukt in de krant. Koning winter heerst komende dagen hard over het land. De strenge winter houdt langdurig aan. Dit betekent voor Nederland op de schaatsen staan. Het nieuws houdt ons al dagen in de ban. Komt het er van?! De wateren vriezen al dicht tussen de 11 steden. Ik zeg u: de tocht der tochten wordt gereden.

    Ingredienten: mout, hop, kruiden en specerijen.

     

    SEIZOENSBIER

    • Alc. 9% vol 
    • Inhoud 33 cl
    • EBC 50
    • IBU 21
    • Serveertemperatuur: 8 -10 °C
    • Glas advies: kelk
    • Lekker bij: worst, Hollandse kazen, vanille ijs met chocola
  • Maf Kees

    Maf

    Weizen Spelt

    Klap van de molenwiek

    Lelie Weizen is een ode aan de molen in Ommen op initiatief van molenaar Anton Wolters en herbergier Hans van Lingen.

    Gebrouwen van gerst, tarwe en spelt.

    Een combinatie wat een mooie zachte frisse smaak geeft het bier. 

    • Alcohol 5,5%
    • EBC 11
    • EBU 13
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur: 5-6 °C
    • Glas advies: Weizenglas
    • Lekker bij: vis, schnitzel

     

  • Eigen Wiez

    Eigen

    Rogge Weizen

    Beter eigenwies dan helemaol niet wies

    Een mix van 3 moutgranen, Gerst, Rogge en Tarwe. Rogge werd vroeger op de armere zandgronden verbouwd. Wij gebruiken rogge als eerbetoon en om haar 'bite'. Onze rogge weizen heeft een lichte limoen smaak wat het bier een frisse smaak meegeeft. Lekker onder een stralende zon.
     

    • Alcohol 5% vol.
    • EBC 12
    • EBU 11
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 6 - 8 °C
    • Glas advies: Weizenglas
    • Lekker bij: vis, wit vlees (kip, kalkoen)
  • Lanter Fanter

    Lanter

    Dunkel Weizen

    Mijn begeerte naar luiheid is al een begeerte teveel.

    Dunkelweizen is een moutig zacht-zoet bier met tonen van banaan en kruidnagel. Gebaseerd op de oude traditie uit beieren (Duitsland).

    • Alcohol 6,2% vol.
    • EBC 45
    • EBU 13
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 4 - 6 °C
    • Glas advies: Weizenglas
    • Lekker bij: rood vlees, BBQ
  • Klungel Klungel

    Klungel

    Kuitbier

    Per ongeluk of express... het resultaat is hetzelfde!

    Kuitbier is een oud hollands bier. Was in de regio's van Hamburg tot Vlaanderen een populair bier (eind 1400 tot medio 1700). Kuitbier was één van de eerste gehopte bieren. 

    Bevat 50% Haver. Haver was vroeger makkelijer en goedkoper verkrijgbaar. Vergist met Kveik, een oud brouwgist uit Scandinavië.

    De smaak is fris en lichtmoutig. Met tonen van sinaasappel en champagne. Mondgevoel samentrekkend en droog. Iets kruidig en hopbittertje in de afdronk.   

    • Alcohol 5,5%
    • Kveik gist
    • EBC 10
    • IBU 26
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • Serveertemperatuur 6-8 ºC
    • Glas advies: Bolleke
    • Lekker bij: stamppot
  • Avereester Edel Pils

    Avereester

    Premium Pilsener

    Eenvoud is de kunst

    Avereester Edel Pils is enkel puur gebrouwen van tweerijige zomergerst uit Nederland en Saaz hop uit Tjechië. 

    Saaz heeft een zacht kruidig aroma, delicaat en subtiel van smaak. Deze hop geeft een zuivere verfijnde bitterheid aan het bier. Edel Pils is zuiver fris bier met een droge afdronk.

    • Alcohol
    • EBC
    • EBU
    • Gefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 4-6 °C
    • Glas advies: fluitje
    • Lekker bij: pasta, salade

     

  • Zwarte Turf

    Zwarte

    Extra Stout

    Van koude koffie word je knap!

    In grote delen van Nederland lagen uitgestrekte moerasgebieden. Deze werden zo'n 200 jaar geleden stap voor stap ontdaan van de veenlaag. Het gewonnen gedroogde veen oftewel de turf werd vervolgens verscheept naar het westen. Turf werd vroeger gebruikt als brandstof.

    "Zwarte Turf" bier is gebrouwen van o.a. cara-, chocola- en zwarte mout. De mix van deze mouten geeft een specifieke branderige bitterheid aan het donkere bier. Extra stout bier met een licht fruitig aroma. 

    • Alcohol 7,8% % vol.
    • EBC 160
    • IBU 70
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • Serveertemperatuur 6-8 °C
    • Glas advies: Engelse Vaas
    • Lekker bij: gerookte zalm, gerookte paling
  • Mal Loot

    Mal

    Imperial Indian Pale Ale

    Bier is water uit de brouwerij

    Deze Imperial Indian Pale Ale is een stevige jongen met zoetige moutaroma's en fruitige esters.

    Heeft de bitterheid en aroma's meegekregen van Amerikaanse hoppenzoals Amarillo, Cascade en Citra. 3 parchtige hopsoorten die deze Malloot karakter geven. 

     

    Neem de tijd, van haasten krijg je spijt. 

     

    • Alcohol 8,5 % vol.
    • EBC 30 
    • EBU 45
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 6-8 °C
    • Glas advies: Engelse vaas
    • Lekker bij: pittige kazen, scherpe Indiase gerechten
  • Pip PI

    Pip

    Idian Pale Ale

    Bitter in den mond maakt 't hart gezond

    "Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen."

    Ode aan Pippi Langkous, zo gek wasze nog niet.

     

    Indian Pale Ale gehopt met de Amerikaanse hopsoorten Amarillo en El Dorado. Met tonen van perzik en abrikoos.

    • Alc. 6,8% Vol.
    • EBC 35
    • IBU 48
    • Koel en donker bewaren
    • Glas advies: Engelse vaas
    • Serveertemperatuur: 4-6 °C.
    • Lekker bij: Chinese tafel

     

  • Dwingels Blond

    Dwingels

    Klassiek Blond

    De Juffer van Batinghe

    De Juffer van Batinghe was een verleidelijke dame die de jonge bouwheer van de siepelkerk van zijn werk afhield. Niet zonder enig effect. Als je de siepel omdraait zie je het liefdeshart van deze jonge mensen. 

    Blond bier met een zoete afdronk. Met vintage tonen van honing.

    • alcohol 6,8%
    • ebc 14
    • ebu 21
    • gefilterd
    • koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 6-10 °C
    • Glas advies: bolleke
    • Lekker bij: borrelplank, oude kaas, worst
     
  • Shake Speare

    Shake

    PALE ALE

    To beer or not to beer.

    Little joke to the famous writer.

     

    Een traditioneel Engelse Pale Ale. Licht moutig met een tikje toffee en karamel. Kenmerkend om haar engelse hoppen Fuggle en East Kent Golding.

    Speciaal gebrouwen voor Diever, Village of Shakespeare.

    • Alcohol 4,6% vol.
    • EBC 30 
    • EBU 18
    • Ongefilterd
    • Koel en donker bewaren
    • serveertemperatuur 6-8 °C
    • Glas advies: Engelse vaas
    • Lekker bij: spicy gerrechten