Jongensdroom


Komt uit

Albert Kruidhof, een bevlogen Avereester, houdt ervan om oude panden op te knappen en een nieuwe bestemming te geven.

Toen hij in 2015 het oude ACM-gebouw aan de Langewijk aankocht, trof hij een pand met een prachtige graanverwerker erin. Hij kreeg meteen het idee om hier een brouwerij te vestigen. Een brouwerij met heerlijke eigen gebrouwen bieren met ingredienten uit de streek.

Dit idee vertelde hij aan hobbybrouwer en internationaal biersommelier Hans Noorman. Hans heeft jarenlang bij de grote brouwers van Nederland gewerkt en bier is zijn passie. Ze voerden vele orienterende gesprekken met mensen in de brouwerijwereld.

De enthousiaste plannen werden verder uitgewerkt en met de aankoop van de oude brouwerij van Othmar uit Ootmarsum startte het tweetal. In Dedemsvaart staan nu deze prachtige koperen ketels van 1000 liter te blinken.

 

Samen met Arne Kruidhof (zoon van Albert) brouwt Hans nu verschillende soorten smaakvolle bieren. 

 

Komt uit
Graan

Graan


Verwerker

In het voormalige ACM-gebouw staat deze gerestaureerde graanverwerker. Vroeger brachten de boeren hun graan van het land naar deze verzamelplaats. De graanverwerker werkte als een soort wasmachine. Het ontdeed de granen (gerst, haver, rogge en tarwe) van zand en steen en werd schoon opgeslagen voordat het naar de graanfabrieken werd gebracht. 

Landbouw


Museum

In het gebouw bevindt zich ook het Landbouwmuseum Dedemsvaart. 

In het museum nemen wij u mee naar het boerenleven tot halverwege de twintigste eeuw. Ontdek de unieke collectie landbouwmachines, gereedschappen en huisraad die men gebruikte op de boerderij. 

 

Ga er lekker bij zitten en bekijk onze bijzondere films over het boerenleven van toen. Lees hoe mensen uit het Reestdal het leven begin vorige eeuw hebben ervaren. 

 

Meer info: www.landbouwmuseumdedemsvaart.nl

 

 

Museum