Barrel Aged

Barrel Aged


Houtgelagerd

Barrel Aged bieren zijn bieren die gerijpt zijn op houten vaten. Dit vatgerijpte of houtgelagerde bier krijgt door de rijping een extra diepgang in de smaak. Door de lagering op houten vaten neemt het bier iets van de houtsmaak in zich op. Het rijpen kan gedaan worden op nieuwe vaten, maar ook op vaten die al een keer zijn gebruikt voor bijvoorbeeld whisky, jenever, wijn of port. Waarvan de smaak in het hout getrokken is. Vaak zijn bieren die op vat gelagerd worden de wat zwaardere en donkere bieren.

 

Wij laten onder andere ons Quadrupel (PK) en Winterbier (Koukleum) rijpen op Madeira, Moscatel, Cognac of Whisk(e)y vaten. 

 

Onze Ruben Barrel Aged bieren zijn te koop bij veel slijterijen en in de webshop van de brouwerij. 

 

Wil je meer informatie over onze Barrel Aged bieren? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@brouwerijavereest.nl

 

Houtgelagerd
Ruben

Ruben


Quadrupel Madeira

Bier of wijn?

Over de Quadrupel Madeira horen we regelmatig reacties van proevers die in verwarring raken. Hey, wat is dit? Is dit bier? Ik mis schuim! Euh, is dit port? Nee, dat smaakt anders! Is het dan sherry? Nee, ook niet. Wat heeft dit veel smaak! Wat proef ik allemaal wel niet? Rozijn? Laurier? Geroosterde noten? Karamel? Hazelnoot?

 

De Ruben Quadrupel Madeira is bier. Een Barrel Aged bier dat zich goed leent om op mooie momenten lang samen van te genieten. 

Sensationele


Smaakbeleving

De Ruben Quadrupel Madeira Barrel Aged overtreft de verwachtingen van velen. Je kunt het zien als een huwelijk tussen bier en wijn. De Quadrupel is al een krachtig bier, maar door deze verder te laten rijpen op Madeira vaten wordt er een sensationele smaakbeleving gecreëerd.

 

De Ruben Quadrupel Madeira is het perfecte drankje om lekker lang mee na te tafelen. De smaak is complex met mooie smaaktonen van laurier, rozijn en geroosterde noten. Het is ook geweldig te combineren (foodpairing) met gerechten, waardoor verrassende smaakcombinaties ontstaan. De Ruben Quadrupel Madeira combineert uitstekend met wild, mooie droge worst, harde oude kazen, desserts met chocola of karamel. Maar ook gaat het goed samen met gerechten die intens zijn van smaak.

 

Het bier is 10%. Dat is stevig, maar door de body is dit prettig. De advies serveertemperatuur is 10 à 12 graden. Schenk het in een mooi groot bokaalglas, zodat je het bier goed kunt walsen en de complexiteit van de aroma's kunt proeven.

 

Laat je verrassen door de smaak, die nog lang in je mond blijft hangen. Proost!

 

Hans Noorman

Brouwer, Diplom Biersommelier

 

Smaakbeleving